Přes malé obavy, jak to dopadne s počasím, jsme se sešli ve čtvrtek 28. 4. ráno u hotelu Intercontinental, pohodlně se usadili do autobusu a vyrazili vstříc pro mnohé neznámým hlubinám země.

K jeskyním jsme dorazili již kolem deváté hodiny a těsně po nás přijely nějaké školní děti. Jako rozumnější jsme jim dali přednost a nechali je jít před námi. My jsme se zatím rozdělili na dvě skupiny, abychom si výklad mohli řádně užít a nikdo na nás nepospíchal. Nakonec jsme se v jeskyních několikrát potkali.

Krápníky a celé podzemí se nám velmi líbilo. Mnozí byli v jeskyních vůbec poprvé a to více si je užívali. Zdárně jsme zdolali i obávané velké množství schodů, které nám zvláště v závěru (83 točitých schodů) dalo některým řádně zabrat.

Počasí nám nakonec přálo a tak i ti, kteří nakonec do jeskyní nesestoupili, nelitovali a užili si posezení na sluníčku s krásným výhledem do krajiny.

Na oběd jsme potom zajeli do malého rodinného pivovárku Berounský medvěd. Vzhledem k tomu, že pivovar se teprve buduje, nevypadá okolí restaurace na první pohled moc přívětivě, Je to vlastně jedno velké staveniště a hromady starých věcí na odvoz. Ale uprostřed toho všeho stojí moc příjemná restaurace, s milou obsluhou a výbornou kuchyní. Až na malé výjimky si všichni dali řezaného „medvěda“ a moc jsme si pochutnali. Až tudy příště pojedeme, rádi se tu zase zastavíme.

Na závěr jsme si ještě zajeli na malou chvíli do Berouna, dali si kávičku nebo zmrzlinu a prohlédli si náměstí a přilehlé uličky.

Pršet začalo až cestou domů, takže se nám celý výlet vydařil a těšíme se na další. Pojedeme 21. 5. na Hrnčířskou sobotu na Veselém kopci a potom 26. 5. do Humpolce a Lipnice nad Sázavou.