Vánoční cukroví, lákavé chlebíčky, káva či víno zdobily slavnostně prostřený stůl v domě s pečovatelskou službou v Pštrossově ulici, kde se konala tradiční vánoční besídka. Pozvání na ni od vedení domu a Střediska sociálních služeb přijali jak obyvatelé, tak i starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký a další hosté. Velkou radost všem pak udělaly svým vystoupením děti ze ZUŠ U Půjčovny.

„Přijde mi, že to snad ani nemůže být celý rok, co jsme tady společně slavili minulou vánoční besídku. Uteklo to, ale v případě vánoční besídky to nevadí, protože ta vždycky potěší,“ konstatoval spokojeně starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který ani letos nepřišel na besídku s prázdnou a přinesl každému krásný kalendář Miluju Prahu 2018.

Oldřich Lomecký připomněl, že bychom neměli zapomínat na drobné radosti života a že bychom si je měli užívat a vážit si jich. „Netrapme se zbytečnostmi a mějme radost i z běžných, normálních věcí, ze kterých se skládá náš život a které naši předkové buď často neměli, nebo je považovali za vzácnost,“ uvedl Oldřich Lomecký, který poděkoval všem zaměstnancům DPS Pštrossova i celého Střediska sociálních služeb Praha 1 za péči, kterou věnují svým klientům.

Pan starosta, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová i vedoucí domu Alice Drbohlavová pak všem obyvatelům a klientům popřáli krásné a klidné Vánoce a hodně spokojenosti a pevné zdraví po celý rok 2018. Osobním dárkem v podobě bylinkových mýdel a přání udělala hostům a klientům radost předsedkyně sociálního výboru zastupitelstva Prahy 1 Šárka Táborská.

K přáním se s vánoční písní „Byla cesta, byla ušlapaná“ přidala i „zpívající pečovatelka“ Martina Paterová, ke které se s chutí připojili i hosté besídky. Milé setkání pak ozdobili mladí umělci ze ZUŠ U Půjčovny, kteří předvedli krásné vánoční písně a koledy, jež moc potěšily.