Výtečná Eva Emingerová a její TRIO uvedly do varu zaplněný sál Malostranské besedy a jeho diváky, kterými byli senioři z Prahy 1, pozvaní radnicí na další díl dlouhého a populárního seriálu „Setkání s kulturou“.

„Je to skvělé, jak nám ´Setkání s kulturou´ šlapou a jak splňují to nejdůležitější, co od nich očekáváme, když rozdávají radost, když baví i vzdělávají,“ konstatoval spokojeně radní Prahy 1 pro kulturu, sport a zahraniční vztahy Filip Kračman.

Evu Emingerovou, zpěvačku s nádherným a neobyčejně poutavým hlasem i mimořádným žánrovým přesahem od dixielandu a swingu až po moderní kompozice, vystupující po celé Evropě i v zámoří, vystřídá 21. března „Úklona klasikům II.“, komponované pásmo o velikánech světové hudby.

Bezplatné vstupenky budou k vyzvednutí od 8. března v informačních centrech radnice ve Vodičkově ulici a na Malostranském náměstí.

Seniorům z Prahy 1 je kromě „Setkání s kulturou“ k dispozici celá řada dalších bezplatných aktivit – zájmově-umělecké kroužky, procvičování paměti, vynikající přednášky nebo třeba projekt „Tělocvična“. „Ta je velmi důležitá jako prevence všech civilizačních chorob i jako cesta k udržení duševní i tělesné kondice,“ vysvětlila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová, jež také upozornila na kurzy sebeobrany pro seniory.

„Od dubna rovněž budou probíhat přednášky o zdravém životním stylu a pozitivní psychologii zdraví u seniorů,“ dodala další lákadlo Helena Čelišová.

Připravuje se také populární letní tábor seniorů, který se uskuteční od 16. do 23. června v Dobronicích u Bechyně.

thumbnail of SSK_unor_2018