Jedna z nejpopulárnějších akcí na území Městské části Praha 1, pravidelné, každý měsíc se konající Setkání s kulturou, tentokrát v Malostranské besedě hostila komponované pásmo „Moje dobrá jitra“. Zahradník, botanik, popularizátor vědy a spisovatel prof. Václav Větvička četl ze svých fejetonů, a to za hudebního doprovodu Jany Rychterové.

 „Pan profesor Větvička je osobností vskutku renesanční, se širokým záběrem zájmů a znalostí, a tak jsme velmi rádi, že přijal naše pozvání, a moc rádi jsme přivítali i Janu Rychterovou,“ uvedl hostitel a radní Prahy 1 pro kulturu, sport a mezinárodní vztahy Filip Kračman.

Profesor Větvička je nositelem prestižních odborných ocenění, ale také se třeba může pochlubit titulem „Šarmantní osobnost roku“. A jak jsme se sami mohli přesvědčit a jak nám potvrdili i senioři z Prahy 1, kterým je bezplatný cyklus Setkání s kulturou určen, prof. Václav Větvička je skutečně odborníkem i šarmantní osobností. A výborným spisovatelem k tomu.

„Setkání s kulturou teď bude mít prázdniny, ale už v září se vše zase rozjede naplno,“ nalákal Filip Kračman s tím, že 19. září od 15 hodin se Malostranská beseda a senioři z Prahy 1 mohou těšit na šansony v podání Markéty Wankeové.

thumbnail of SSK_cerven_2018