Setkání s kulturou bylo tentokrát francouzské

 Vynikající koncert Markéty Wankeové, která téměř devadesát minut okouzlovala Malostranskou besedu klasickými francouzskými šansony, nabídlo další pokračování cyklu Městské části Praha 1 a jejího Střediska sociálních služeb s názvem „Setkání s kulturou“. Ten je určen seniorům z Prahy 1, koná se jednou měsíčně a je bezplatný.

„Snažíme se vždy připravit příjemné kulturní odpoledne, které našim seniorům nejen umožní krásný kulturní zážitek, ale také je propojí se sousedy obdobného věku a zájmů,“ vysvětlil radní Prahy 1 pro kulturu, sport a mezinárodní vztahy Filip Kračman.

Radní také připomněl, že Praha 1 a Středisko sociálních služeb připravují pro seniory velké množství dalších aktivit, které pobaví i poučí. Jednou z nich bude beseda s názvem „Telekomunikace v kostce“ o nástrahách komunikace s mobilními operátory, která se uskuteční 16. října od 14.30 v klubu seniorů Tomáš.

O den později – 17. října – se pak bude v Malostranské besedě od 15 hodin konat další „Setkání s kulturou“, ve kterém vystoupí Two Voices s pořadem „Klasika nevážně“, jenž nabídne třeba otextovanou „Osudovou“. Vstupenky budou k dostání od 4. října v infocentrech radnice ve Vodičkově ulici a na Malostranském náměstí.

Vokální skupina Two Voices svůj repertoár staví na humoru a slavných melodiích velikánů klasické hudby s osvěžujícími texty Jany Rychterové. Dája Šimíčková a Jana Rychterová zpívají vážnou hudbu a čekají, že se publikum bude smát. A ono se opravdu směje. Krásné melodie v doprovodu kytary (a obvykle i houslí či violy Michala Žáry a kontrabasu Evy Šašinkové) totiž dostaly takové texty, že se zrodil nový hudební styl typu crossover, a to Crazy Classic.

thumbnail of SSK_zari_2018