Studenti Smíchovské střední průmyslové školy a senioři z Prahy 1 se velmi dobře znají. Mohou za to počítače a další IT, na které se studenti při svém studiu zaměřují a které senioři z Prahy 1 díky projektům Střediska sociálních služeb hojně využívají.

„Ve spolupráci se Smíchovskou střední průmyslovou školou organizujeme pro seniory zážitkové programy zaměřené na informační technologie a jejich využití i nástrahy. Studenti také našim seniorům pomáhají při problémech s počítači a jako velmi užiteční poradci, kteří ochotně docházejí i k seniorům domů. Tentokrát jsme zvolili formu mezigeneračního setkání v klubech Haštalka a Tomáš, kam mohli senioři přijít za našimi studentskými ´hodinovými ajťáky´ na IT konzultaci a přinést si i své notebooky a další zařízení,“ vysvětlila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

A protože se tato nová služba ukázala jako velmi užitečná a vítaná, jsou všichni pro, aby se brzy znovu uskutečnila. O dalším termínu setkání s „hodinovými ajťáky“ vás budeme včas informovat.

 

Fotogalerii najdete zde