V domě s pečovatelskou službou v Pštrossově ulici se letos Vánoce konaly dokonce třikrát. Poprvé během vánoční besídky pořádané Střediskem sociálních služeb, před Štědrým dnem pak ještě jednou, když se v Ježíška s dárky pro obyvatele i pečovatelky změnila dáma, které se všeobecně s úctou říká „Lady Dermacol“, a nakonec samozřejmě přišel Ježíšek, jak se sluší a patří, na Štědrý den.

„Připravila jsem pro všechny vánoční přání a malé dárkové balíčky od Dermacolu,“ prozradila stále neuvěřitelně vitální Olga Knoblochová neboli Lady Dermacol, která nedávno obdržela Cenu Prahy 1. V dobách nejhlubší totality vyvinula ve spolupráci s filmovou laboratoří na Barrandově make-up, který dostal jméno Dermacol a který se proslavil na celém světě, včetně Hollywoodu.

V období, kdy byla kosmetika nedostatkovým zbožím a kdy se podle komunistů pro socialistickou ženu nějaké zdobení nehodilo, se Olga Knoblochová stala první československou vizážistkou a mnoha ženám a dívkám se jen díky ní a Dermacolu vrátilo sebevědomí.

Tentokrát pro změnu potěšila celou „Pštrossovku“. Děkujeme!