Čas adventu je v Praze 1 spojen s řadou krásných tradic, které každoročně potěší malé, mladé, velké i ty dříve narozené. Jednou z nich je bezpochyby Vánoční koncert Orchestru Václava Hybše pro seniory z Prahy 1, který se už pěknou řádku let koná vždy v Divadle ABC.

„K těm nejkrásnějším vánočním i předvánočním zážitkům určitě patří naše sváteční setkání s přáteli a nejbližšími lidmi a já jsem moc rád, že naši senioři mezi ně řadí i akce, které pro ně pořádáme, a to včetně Vánočního koncertu Orchestru Václava Hybše,“ uvedl starosta Prahy 1 Pavel Čižinský, který se koncertu zúčastnil spolu s radním Prahy 1 Petrem Burgrem a členkou Zastupitelstva MČ Praha 1 Valerií Talacko.

Spolu s Orchestrem Václava Hybše účinkovali hvězda naší operetní scény a držitelka dvou Cen Thálie Pavla Břínková a mladí zpěváci Adina Sivoková, Eliška Průšová, Jan Doskočil a Patrik Možíš. Druhým dirigentem byl Václav Marek.

A určitě není třeba dodávat, že se program velmi líbil. „Děkuji dámám ze Střediska sociálních služeb za tento krásný koncert, který je mimo jiné tím, co by mělo naplňovat naše prožívání adventu – setkávání s přáteli a vrstevníky, sdílení radosti a společné očekávání Vánoc,“ prohlásil radní Prahy 1 pro kulturu, spolkovou činnost, volnočasové aktivity seniorů a Středisko sociálních služeb Petr Burgr.

Přejeme krásné a hlavně společné očekávání Vánoc.

 

Video najdete zde

thumbnail of 9-12-2018 Hybš