Areál domu s pečovatelskou službou (DPS) v Týnské ulici patří k nejkrásnějším místům v okolí a samotný dům pak kromě bydlení poskytuje i služby denního stacionáře. Senioři a další klienti zde rovněž mohou využívat počítačové a jazykové kurzy, trénování paměti nebo třeba posezení s hudbou. Za dalšími kurzy, kroužky a přednáškami pak lze docházet do nedalekého klubu Haštalka. A vždy před Vánocemi se i tady v Týnské koná vánoční besídka.

A vánoční besídka je vždy vítanou příležitostí pro setkání obyvatel domu i dalších seniorů z Prahy 1 a také pro návštěvu šikovných malých a mladých muzikantů ze ZUŠ U půjčovny. Na ty všechny i letos čekaly krásně vyzdobené a provoněné společenské prostory DPS a svátečně prostřené stoly.

„Ze srdce vám i zaměstnancům přeji hezký a klidný advent a nám všem společně pak přeji, abychom se za rok tady zase všichni ve zdraví sešli,“ popřál klientům i pracovníkům Střediska sociálních služeb radní Prahy 1 Petr Burgr, do jehož gesce spadají oblasti kultury, spolků a dalších neziskovek i seniorů a Střediska sociálních služeb.

Jeho ředitelka Helena Čelišová zase všem účastníkům besídky popřála bohatého Ježíška a Vánoce, během kterých nebude nikdo sám. „Pečujte si o své zdraví a všechno, co máte na duši a co vás trápí, nám bez obav řekněte, abychom vám mohli pomoct,“ uvedla Helena Čelišová.

Spolu s Petrem Burgrem měla určitě radost ze všeobecně panujícího přesvědčení, že paní pečovatelky v Týnské (ale nejen tam) jsou opravdovými anděli. Včetně koordinátorky DPS Marty Koucké a vedoucí denního stacionáře Marcely Dražanové.

A autor těchto řádek se k uvedenému přesvědčení velmi rád přidává…

Krásné Vánoce!

 

Fotogalerii najdete zde