Jednou z nejkrásnějších vánočních tradic je v Praze 1 štědrodenní oběd pro osaměle žijící seniory, který v Malostranské besedě každoročně pořádá Středisko sociálních služeb a na který se těší jak samotní senioři, tak i lidé, kteří ho už roky ve stejném složení organizují – Helena Čelišová, personál Malostranské besedy i DixiBand Městské policie.

„Po roce jsme moc rádi opět přišli zahrát a pomoci navodit atmosféru Štědrého dne,“ potvrdil kapelník DixiBandu Městské policie Pavel Šourek. O výborné slavnostní vánoční menu a obsluhu se pak postaral milý personál Malostranské besedy a na dárky nezapomněl ani Ježíšek, kterému pokaždé pomáhají dámy z výtvarného kroužku v klubu seniorů Haštalka.

Vánoční přání pro každého zhotovily čtyř až sedmileté děti z turistického oddílu Vpřed, působícího v Praze 1, a na tradiční a krásně vyvedená přání nezapomněla ani seniorka a také účastnice štědrodenního oběda, paní Evženie Venzarová.

„Dnes jsme dostali veliký dar – od kolektivu Střediska sociálních služeb, Malostranské besedy, DixiBandu Městské policie a dalších milých lidí, kteří se ve svém volném čase s námi podělili o radost z Vánoc,“ ocenil radní Prahy 1 Petr Burgr, jenž byl také jedním z těch, díky nimž strávili osaměle žijící senioři Štědrý den ve společnosti lidí, kterým na nich záleží.

 

Fotogalerii najdete zde