Uprostřed Tomášské ulice se nachází oáza klidu, určená seniorům z Prahy 1 a jejich blízkým, která nabízí jak pěkný program či možnost využívat počítače připojené na internet, tak i klidné a vstřícné místo pro posezení se sousedy a přáteli.

„Máme všichni velkou radost, že naši senioři mají zájem o program, který pro ně připravuje Středisko sociálních služeb, i o společenský život a setkávání. Do krásného klubu Tomáš v Tomášské 6 mohou přicházet každý všední den od devíti hodin – v pondělí až čtvrtek se zavírá až v 18 hodin, v pátek pak ve 13 hodin –, a to třeba jen tak na kávu, čaj či sklenku vína,“ nalákal radní Prahy 1 Petr Burgr, který má kromě jiného na starost seniory a Středisko sociálních služeb.

Tentokrát si přišel se seniory vyslechnout velmi zajímavou přednášku Jaroslavy Náprstkové s názvem „Od sv. Matěje do Dolní Šárky“. A že přednášky paní Náprstkové, jejíž příjmení opravdu souvisí s rodinou Vojty Náprstka, jsou populární, bylo jasné hned, když jsme spatřili plně obsazenou společenskou místnost.

„Senioři obecně jsou velmi pozornými studenty a u mnohých byste neřekli, že jsou v důchodovém věku,“ pochválila Jaroslava Náprstková, jež má bohaté přednáškové zkušenosti z univerzity třetího věku.

Každé všední dopoledne si v klubu Tomáš můžete nejen jen tak posedět, ale také se zúčastnit individuálního počítačového kurzu, na který je ale třeba se předem přihlásit. Přihlášky přijímá Karolína Schwarzová (tel. č.: 222 324 248, linka 207; mobil: 725 397 934, e-mail: schwarzova@socialnisluzbyp1.cz).

Každé pondělí se pak od 14 hodin skládají puzzle a v úterý ve stejnou hodinu se v klubu scházejí ti, kteří si oblíbili mandaly, na relaxaci s pastelkami. Kromě toho se v Tomášské 6 konají přednášky a další program.

Nutno také dodat, že všechny služby – včetně dvou počítačů, tiskárny se skenerem a wifi připojení – jsou bezplatné a ceny kávy, vína a dalších nápojů jsou bezkonkurenční. Je to prostě taková, jak řekl Petr Burgr, „chráněná dílna pro seniory a jejich blízké“.

Tak určitě přijďte, budete vítáni!

Tel. číslo do klubu Tomáš: 723 905 601, paní Jolana Mádrová

 

Fotogalerii najdete zde